Vermogende Belgische familie investeert in Rotterdamse haven

 In Innovatie

Het Belgische familiebedrijf C.RO Ports gaat haar activiteiten in de Rotterdamse haven uitbreiden en wil hiervoor de komende jaren 30 tot 40 miljoen euro voor uittrekken. Het terminalbedrijf wil meer trailers en containers via Rotterdam naar het Verenigd Koninkrijk verschepen.

Directeur Anton Las wil hiermee het aantal auto’s dat via Rotterdam wordt geëxporteerd naar de Britse markt “ruimschoots verdubbelen”, zo vertelt hij het Financieele Dagblad. Zijn doel is om het aantal autobezoeken met 350.000 te laten stijgen zodat Rotterdam weer op de kaart komt te staan met de uitvoer van auto’s. Vorig jaar al nam het bedrijf van de familie Cigrang de autoterminal van het op- en overslagbedrijf Broekman over. Deze terminal ligt naast die van C.RO Ports.

Mediaschuw
De relatie tussen de familie uit Antwerpen en hun thuisland is een lastige, zo schrijft de website DeRijksteBelgen.be. Zowel financieel als operationeel. De familie heeft verschillende conflicten met havenmeesters moeten doorstaan met betrekking tot hun rederij Cobelfret. Wat er precies tussen deze partijen is voorgevallen, is moeilijk te achterhalen. Dat komt wellicht door de mediaschuwe opstelling van de vermogende familie.

Recommended Posts