Verovert Sligro binnenkort de Belgische foodservicemarkt?

 In Geen categorie

Sligro Food Group uit Veghel neemt  Bejaco N.V. en JAVA Foodservice, twee familiebedrijven, over. Samen vormen zij één van de grootste spelers op de Belgische foodservicemarkt. En dat is ook het doel dat Sligro met de overname voor ogen heeft.

Dat maakte de horecagroothandel uit Veghel dinsdag bekend. Sligro neemt alle aandelen van het bedrijf over. De verwachting is dat de overname direct een positief effect zal hebben op de winst per aandeel van Sligro. Koen Slippens, CEO van Sligro, geeft aan dat de overname de opstart van de horecabezorgservice, onder eigen naam, in België zal moeten ondersteunen. De eerst eigen vestiging van Sligro in België zal in 2017 in de buurt van Antwerpen worden geopend.

Bekend met de markt
De reden dat de overname van de foodservice een goede ondersteuning zou kunnen zijn voor de opstart van de Sligro-formule in België, is omdat JAVA de Belgische foodservicemarkt goed kent. Zo kan het bedrijf Sligro helpen vaste voet aan de grond te krijgen in België. “Meer kennis van de Belgische markt is voor ons natuurlijk zeer welkom”, zegt Slippens. De taken die JAVA zal uitvoeren voor het ondersteunen van Sligro’s plan, zijn het regelen van onder meer personeelszaken, de supply chain, ICT, inkoop en financiën.

Hoeveel Sligro heeft betaald voor de overname, is niet bekend.

Recommended Posts