Vijf verhalen van ondernemers

Het NPO 1 programma ‘5 Dagen’ duikt elke week in een onderwerp. Presentatoren Jo van Egmond en Ajouad El Miloudi touren met een gele bus door het land, op zoek naar persoonlijke verhalen achter het nieuws. Het thema van deze week (maandag 13 mei t/m vrijdag 17 mei): familiebedrijven!

Maandag 13 mei hoor je het verhaal van Alex van Hooff, directeur van Burgers Zoo Arnhem. Hij is de vierde generatie die de leiding heeft over de dierentuin, die al bestaat sinds 1913. Zorgen voor dieren is hem met de paplepel ingegoten.
Alex: “We hadden vroeger in ons huis altijd kleine dieren. Soms waren er moederdieren die hun baby’s niet accepteerden. Dus we hadden altijd gorilla’s, chimpansees, panters en tijgers in huis. Die kregen dan de fles. Dat was voor ons heel normaal.”

In de uitzending van dinsdag 14 mei is  Victoria Ruijs te gast. Zij volgde haar vader Theo op als directrice bij theater en hotel Figi in Zeist. In hotel logeerde de Amerikaanse president Eisenhower en leden van het Koninklijk Huis. Ze vertelt over haar leven en ambities.

Op woensdag 15 mei parkeert de bus bij de Neyenrode Business University in Breukelen. Roberto Flören, hoogleraar familiebedrijven en bedrijfsoverdracht werkt hier als docent. Veel familiebedrijven weten Flören te vinden voor advies.

Donderdag 16 mei deelt Tijn van Elderen zijn ervaringen als bestuursvoorzitter van Brabantia. Beroemd om de prullenbakken maar ook producent van o.a. wasmanden, broodtrommels, voorraaddozen en meer. Alles om je huishouden wat makkelijker en leuker te maken.

Op vrijdag 17 mei sluit de themaweek bruisend af! Deze laatste aflevering gaat over bier. Gijs Swinkels, één van de directieleden van bierbrouwerij Royal Swinkels vertelt. De brouwerij bestaat inmiddels ruim driehonderd jaar en bezit bekende merken zoals Bavaria en La Trappe.

Luister de afleveringen terug via deze link: 5 Dagen… | NPO Radio 1
Live luisteren kan tussen 20:00 en 20:30 op radio 1.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief