Vink Groep vindt in FIELDS Group nieuwe partner voor de toekomst

FIELDS Group

De aandeelhouders van Vink Groep uit Katwijk (Zuid-Holland) hebben hun aandelen verkocht aan FIELDS Group. FIELDS Group is een ondernemende investeerder, gericht op het verder ontwikkelen van bedrijven met potentie. Vink Groep heeft via de bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames in FIELDS Group een investeerder gevonden die naast kapitaal ook ervaring en kennis inbrengt. De ervaring van FIELDS Group gecombineerd met het bestaande fundament van Vink Groep biedt een uitstekende uitgangspositie voor het bouwen aan verdere groei.

Vink Groep is een familiebedrijf met 145 eigen medewerkers en meer dan 200 externe medewerkers. Zij realiseren samen een omzet van 40 miljoen euro. Het bedrijf werd in 1971 opgericht door de heer Ed Vink sr. Door de jaren heen is Vink Groep uitgegroeid tot marktleider in Nederland in ontwerp, productie, levering en installatie van luchttechnische infrastructuur voor verschillende eindmarkten.

Door de stevige groei die de onderneming heeft doorgemaakt hebben de aandeelhouders gezamenlijk besloten om samen met Marktlink Fusies & Overnames op zoek te gaan naar een sterke financiële partner. Een partij die het bedrijf in de volgende groeifase kan begeleiden en professionaliseren.

Spreekwoordelijk stokje

Nico van Duijn van Vink Groep: “Met behulp van een team van gedreven specialisten hebben wij deze onderneming laten groeien. Zowel in omvang als in dienstverlening. Daarmee is een sterk en dynamisch bedrijf gebouwd dat als fundament dient voor verdere groei. Hierdoor kunnen wij met vol vertrouwen het spreekwoordelijke stokje overdragen aan de FIELDS Group.” Dealmaker Fredrik Jonker van Marktlink Fusies & Overnames: “Gezien de huidige omvang en marktpositie van de onderneming hebben de huidige aandeelhouders een sterk fundament gelegd om de volgende groeifase te realiseren. Hierbij staat de onderneming voor een aantal strategische keuzes die bepalend zijn voor de toekomstige groeirichting.”

Belangrijkste drijfveren FIELDS Group

Vanaf 9 december zal Dick Kremers (56) aantreden als nieuwe CEO van de Vink Groep. Dick is al meer dan 30 jaar werkzaam in de techniek. Dit als eindverantwoordelijke in binnen- en buitenland in de installatietechniek, projectorganisaties en productiebedrijven.

Dick Kremers: “Vink Groep heeft een grote potentie om in de bestaande en toekomstige markt van lucht- en klimaattechniek te groeien in omzet en resultaat. De vraag naar een optimaal binnenklimaat voor mens en product wordt alleen nog maar belangrijker en actueler. Projectefficiency, innovatie, duurzaamheid en flexibiliteit zijn de belangrijkste drijfveren van deze ontwikkeling.” Joris van Gils, partner bij FIELDS Group, vult hem aan. “Vink Groep heeft de laatste jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Er ligt een mooie basis waar we op door kunnen bouwen. Het huidige economische klimaat alsook de enorme focus op luchtkwaliteit bieden kansen voor Vink Groep om haar positie in de markt de komende periode verder te versterken en uit te bouwen.”

Ontwikkeling 

In FIELDS Group vindt de Vink Groep een ondernemende hands-on investeerder met kantoren in Amsterdam en München. Samen met het management ondersteunt FIELDS de verdere ontwikkeling van haar bedrijven. Het onderdeel VHS Ventilatie- en Hoogwerksystemen uit Woerden maakt geen deel uit van de overname. Het door Vink Groep B.V. gehouden belang in deze onderneming is in maart overgedragen aan haar medeaandeelhouder. Dit is de familie Van der Voort.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief