Volgende generatie aan het roer bij herenzaak Oger

Amsterdam – Herenzaak Oger heeft een nieuwe generatie uit de ondernemersfamilie aan het hoofd. Sander en Martijn Lusink nemen het roer over van tussenpaus Frans van der Kraan.

Lange tijd stond vader Oger Lusink aan het roer van de luxe zaak in de P.C. Hoofdstraat. Zo’n drie jaar geleden verdween hij echter door een hersenoperatie van het toneel. Van der Kraan nam het roer destijds over als goede vriend van Lusink.

Adviesrol
“Wij hebben het contract met Frans beëindigd omdat we denken dat we nu alles hebben geleerd wat we moeten leren”, laat Sander Lusink het Parool weten. “Het was sowieso een contract voor twee jaar, dus het liep ook af.” Van der Kraan blijft bij het familiebedrijf wel aan als adviseur.

Wens voor opvolging
De aanstelling van zijn zoons is volgens Lusink de vervulling van een lang gekoesterde wens. Maar vanzelfsprekend is de opvolging niet altijd geweest, stelt hij. Beide zoons hebben zich de laatste jaren opgewerkt in het bedrijf. Martijn langs de weg van inkoop en creatief, Sander op het gebeid van marketing. De komende twee jaar wil Oger Lusink nog betrokken blijven, daarna draagt hij de zaak volledig over op zijn kroost.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief