VolkerWessels blij met kans Feyenoord

Rotterdam – Familiebedrijf VolkerWessels gaat, als de plannen worden goedgekeurd, het nieuwe stadion van voetbalclub Feyenoord bouwen. De firma maakte de meest gunstige en minst risicovolle financiële constructie. 

Het is zo goed als zeker dat familiebedrijf VolkerWessels het nieuwe stadion van Feyenoord gaat bouwen. “We zijn heel blij met deze kans. Maar de definitieve ontwerpen moeten nog verder uitgewerkt worden, dat gaat de komende maanden gebeuren. Eind november weten we zeker of we gaan bouwen”, aldus Marcel Poolman, voorlichter van het bedrijf.

Beste bouwplan
Volgens Feyenoord ontwierp het familiebedrijf de meest gunstige en minst risicovolle financiële constructie. Ook was het plan het beste voor de inkomsten van de club. VolkerWessels liet BAM, Siemens en Eneco achter zich tijdens de strijd om de bouw van het nieuwe stadion.

Nieuwe Kuip
De Rotterdamse club laat het nieuwe stadion bouwen op sportpark Varkenoord, dat vlak naast de oude Kuip (foto) ligt. Eisen voor VolkerWessels zijn: 63.000 zitplaatsen, een schuifdak, honderd skyboxen en een parkeergarage voor 1500 auto’s. De kosten voor de bouw zijn zo’n 300 miljoen euro en in 2018 moet het af zijn.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief