Vrijspraak oud-rechters zaak familiebedrijf Chipshol

 In Privé & Vermogen

Utrecht – Peter Kalbfleisch en Hans Westenberg zijn vrijgesproken van meineed. Volgens de Utrechtse rechtbank is er te weinig bewijs voor het opzettelijk liegen van de oud-rechters tijdens verhoren. 

Twee weken geleden veroordeelde justitie de twee rechters wegens vermeende vriendschap tijdens de zaak rond familiebedrijf Chipshol, die draaide om een ruzie over gebiedsontwikkeling rond Schiphol. Vandaag besloot de rechtbank echter dat er geen sprake was van vriendjespolitiek.

Gerechtigheid
Kalbfleisch (foto) ontloopt door de vrijspraak de eis van het OM: twee maanden voorwaardelijk en 240 uur werkstraf. Hij zei direct na zijn vrijspraak: “Deze uitspraak van de rechtbank is gerechtigheid.” Westenberg ontkomt aan vier maanden voorwaardelijk en een gelijk aantal uur werkstraf.

Recommended Posts
Comments
  • ab h. bouvy

    Bestaat deze site al lang? Goed idee, familiebedrijven vormen de hoeksteen van de economie! Hoe maak ik van een ziekenhuis een familiebedrijf, en krijg daardoor een beter toekomst perspectief? Met ‘SUNOS” een ‘denk-en organisatiemodel’, universeel toepasbaar, maakt de zaken ‘inzichtelijk’ waar vele ‘wijzen’ het af laten weten!