Wat is er aan de hand bij Bowie Recycling?

 In Bestuur & Personeel

Landhorst – Medewerkers van Bowie Bontrup Afvalverwerking stonden vanochtend voor een dichte deur. Het familiebedrijf van Roel Bontrup hult zich vooralsnog in zwijgen.

Ze dachten vanochtend aan een nieuwe werkdag te kunnen beginnen, maar keerden onverrichte zaken weer naar huis. Nu tasten ze in het duister. Is het familiebedrijf failliet? Zijn er familie-omstandigheden? De directie van het afvalverwerkingsbedrijf heeft officieel nog geen verklaring gegeven.

Failliet?
Zowel de hoofdvestiging in Landhorst als de depots in onder andere Oss en Helmond waren vanochtend gesloten. Medewerkers vrezen een faillissement. Dat komt niet geheel uit de lucht vallen. Vorig jaar werd er al druk onderhandeld over een reorganisatie en in december 2013 werd voor 76 van de bijna 200 werknemers ontslag aangevraagd. Dat verliep volgens FNV Bondgenoten niet soepel. De vakbond ergert zich “aan de vertragingstactiek die Bowie Bontrup Afvalverwerking en Transport aan de dag legt bij de onderhandelingen over een sociaal plan.”

Update 28-01-2014:
Het familiebedrijf heeft haar faillissement aangevraagd. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag laten weten.

Recommended Posts