Wel of geen succes voor Sligro?

 In Finance

Veghel – De omzet van familieonderneming Sligro lijkt te zijn gestegen. Analisten verwachten een gemiddelde stijging van 3,3 procent.

Volgens verschillende experts ziet familiebedrijf Sligro haar omzet in het eerste kwartaal van dit jaar licht stijgen. Analisten verwachten dat het een gemiddelde stijging betreft van 3,3 procent. Dit zou betekenen dat de omzet is gestegen tot 596 miljoen euro. Donderdag publiceert de onderneming een trading update over het eerste kwartaal.

Geen doorsnee kwartaal
Volgens analist Fernand de Boer van Petercam was het geen regulier kwartaal voor Sligro, dit komt volgens hem onder andere doordat Pasen in het afgelopen kwartaal viel. Bovendien telt Sligro 31 december bij het eerste kwartaal van dit jaar op. Dit heeft volgens De Boer een positieve invloed op de kwartaalcijfers. Daarbij nam Sligro in januari groothandelsactiviteiten over van voedselproducent Van Oers, deze overname zorgde volgens de analist tevens voor een beperkt positief effect op de kwartaalomzet.Volgens De Boer heeft Sligro de verwachte omzetgroei ook aan zichzelf te danken. “Sligro doet het iets beter dan de rest van de markt, de onderneming werkt bijvoorbeeld met betere concepten die goed inspelen op de wensen van de klant.”

Verlaagd advies
Marco Gulpers, ING-analist, stelde in de eerste week van april dat de resultaten van het familiebedrijf nog steeds lijden onder het dalende consumentenvertrouwen en de opkomende concurrentie. Rabobank verlaagde onlangs het advies voor het aandeel van buy naar hold.  De koers van het fonds steeg de afgelopen maanden namelijk met 15 procent.

 

Recommended Posts