Welk Zeeuws familiebedrijf is het mooist?

 In Innovatie

Bij filmfestival Film by the Sea in Vlissingen wordt in september het Zeeuws familiebedrijf van 2015 bekendgemaakt.

Zeeuwen kunnen tot 14 augustus bedrijven die ze willen nomineren online aanmelden. Een onafhankelijke jury kiest daarna de winnaar.

De vakjury bestaat uit economen, mensen uit het bedrijfsleven en toonaangevende bestuurders. “Nadrukkelijk gaat het niet om het beste familiebedrijf”, vertelt de organisatie, “De jury kijkt vooral naar innovatie, veerkracht, manier van werken, historie en de economische waarde voor Zeeland. Op deze manier kan in principe ieder Zeeuws familiebedrijf aanspraak maken op de award. Van de prijs moet ook een inspirerende werking uitgaan naar alle Zeeuwse bedrijven.”

De wedstrijd vond vorig jaar voor het eerst plaats. Toen waren Appelaere, Elektromotoren Bracke en bouwbedrijf Fraanje finalist en ging de award uiteindelijk naar Fraanje.

“Zeeuwse familiebedrijven kenmerken zich door een grote veerkracht. Zo is er binnen een familiebedrijf een grote loyaliteit en is men bereid een eventuele economische klap gezamenlijk te dragen. Familiebedrijven staan bekend om hun vaak langdurige bestaan, trouwe personeelsbestand en persoonlijke contact.”

ZB Magazine
Organisatoren Baker Tilly Berk Accountants & Belastingadviseurs Goes en Zeeland Business werken enkele jaren samen op het gebied van Zeeuwse Familiebedrijven. Gezamenlijk produceren zij jaarlijks een editie van ZB Magazine over dit onderwerp.

Recommended Posts