Welvaartsfonds moet toekomst familiebedrijf redden

Deventer – Jonge ondernemers hebben goede ideeën, maar kunnen deze door beperkte financiële middelen vaak lastig waarmaken. Daarom pleit John Fentener van Vlissingen, bekend van familiebedrijf BCD, voor financiële hulp.

John Fentener van Vlissingen, eigenaar van familiebedrijf BCD Holdings en één van de rijkste zakenmannen van ons land, wil een welvaartsfonds oprichten voor startende ondernemers. “Er zijn enorm veel goede ideeën van over het algemeen mensen tussen de 20 en 40 jaar die zelf een bedrag hebben gespaard, maar net tekort komen”, laat Fentener van Vlissingen optekenen in het Financieel Dagblad.

Het plan
Fentener van Vlissingen wil een dergelijk fonds vullen met de terugbetaling van ING aan de Nederlandse staat en de winsten op gas. “Dit fonds zouden we vervolgens moeten inzetten om startende bedrijven te steunen en daarmee de Nederlandse economie te stimuleren.” De topman meent dat de groei vooral van de kleine en middelgrote bedrijven moet komen. “Van deze bedrijven is het merendeel een familiebedrijf”, zegt hij. “Het familiebedrijf is immers de ruggengraat van de Nederlandse economie.”

VS als maatstaf
In de Verenigde Staten hebben ze een fonds dat vergelijkbaar is met het idee van Fentener van Vlissingen. “Daar levert het zelfs geld op”, zegt de man achter reisconcern BCD. “Die mensen gaan straks btw en vennootschapsbelasting betalen en nemen mensen in dienst.”

 

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief