Wilthagen is Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2019

Dinsdagavond 22 oktober vond de uitreiking van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award  2019 plaats in theater de Mythe in Goes. Tijdens deze uitreiking is familiebedrijf Wilthagen uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019. Met een verschil van slechts 17 punten was het verschil tussen twee finalisten nog nooit zó klein.

De drie finalisten Wilhelm, Budelpack en Wilthagen, streden de afgelopen drie weken om de felbegeerde titel ‘Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2019’. Tot vorige week donderdag kon er gestemd worden, waarna afgelopen dinsdag de uitslag bekend werd gemaakt. Jonathan de Voogd, eventmanager Zeeland Business: “Nog nooit lag de puntverdeling tussen de finalisten zó dicht bij elkaar. Het was een ultiem spannende strijd die bijna van dag tot dag verschilde.”

Wilthagen

Wilthagen B.V. is een vleeswarenbedrijf dat al meer dan 45 jaar ambachtelijke Zeeuwse vleesproducten, snacks en maaltijdcomponenten maakt. Hierbij kan gedacht worden aan Zeeuwse knabbelspek, boerenleverworst en sinds enkele jaren ook kroepoek in smaakvarianten als zeewier, ui en garnalen. Met inmiddels drie generaties aan boord is Wilthagen een op en top Zeeuws familiebedrijf, dat beschikt over ambachtelijke vakkennis en producten op traditionele familierecepten baseert. Het bedrijf produceert de unieke Zeeuwse producten zoveel mogelijk met lokale ingrediënten en zorg voor het milieu.

Thema Zeeuws Familiebedrijf 2019

Dit jaar waren het thema en de criteria gebaseerd op de bijdrage die het bedrijf levert aan de provincie Zeeland, op personeel- en/of productniveau. De jury roemde Wilthagen voor de unieke Zeeuwse producten die binnen en buiten Nederland worden verkocht en daarmee Zeeland positief op de kaart zetten. Nagenoeg alle bekende supermarkten hebben producten als Zeeuws knabbelspek in het assortiment. Daarnaast wordt het samenwerken met lokale, Zeeuwse, leveranciers als zeer positief ervaren.

Zesde uitreiking

De award wordt inmiddels voor de zesde keer uitgereikt, in samenwerking met Baker Tilly, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel . De Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award is in het leven geroepen omdat in Zeeland het overgrote deel van de gevestigde bedrijven een familiebedrijf is en dit bedrijfssegment dus een belangrijk onderdeel van de Zeeuwse economie vormt. Om deze bedrijven extra aandacht te geven, wordt jaarlijks, op basis van verschillende criteria, een drietal finalisten geselecteerd uit een groot aantal genomineerde bedrijven.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief