Winnaar Family Business Legacy Award 2016 bekend

 In Geen categorie

Jumbo Supermarkten heeft de eerste Family Business Legacy Award gewonnen. Tijdens de finale in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht, namen Colette Cloosterman-van Eerd (CCO) en Ton van Veen (CFO) de award in ontvangst. De EY Family Business Legacy Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Winnaar Family Business Legacy Award 2016
Oud Entrepreneur Of The Year-winnaar Jan-Renier Swinkels van familiebedrijf Bavaria, reikte de Family Business Legacy Award uit aan Jumbo. Als ware legacy builder heeft dit familiebedrijf impact op de markt. Met visie en lef creëert deze winnaar een duurzame en constante groei. Zowel in de organisatie als in de opvolging. Een innovatieve, toonaangevende werkgever, met een complete familie als team.

Geen garantie voor succes
Tijdens de finale werd Jumbo als winnaar geroemd als een bedrijf dat intelligent met de status ‘familiebedrijf’ omgaat. Het is een bedrijf dat weet dat het zijn van een familiebedrijf op zichzelf geen garantie is voor succes, maar dat het aankomt op precies de goede mix tussen familiewaarden en professioneel leiderschap. Een bedrijf dat zichzelf omschrijft als ‘één familie van 60.000 medewerkers.’ Medewerkers die worden gestimuleerd om eigen initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Zij krijgen daar ook de ruimte voor. Voor hen is trots misschien wel de belangrijkste arbeidsvoorwaarde.

Colette Cloosterman-van Eerd: “Jumbo is een modern familiebedrijf. In alles wat we doen, staat de klant centraal. Dit kunnen we niet zonder de inzet van onze medewerkers. Zij spannen zich elke dag in om onze formule – de beste service, het grootste assortiment en de laagste prijs – richting onze klanten uit te dragen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat onze medewerkers met plezier bij ons werken. Samen gaan we voor het beste resultaat. Dat is het geheim achter het succes van Jumbo. Deze EY Family Business Legacy Award is dan ook vóóral een groot compliment voor al onze medewerkers!”

Over de Family Business Legacy Award
De EY Family Business Legacy Award erkent en beloont exceptionele ondernemers die hun familiebedrijf leiden. De winnaar wordt lid van het wereldwijde Family Business Network en neemt deel aan het exclusieve Family Business Summit in Monaco tijdens EY World Entrepreneur Of The Year. Daarnaast krijgt Jumbo een eervolle vermelding in het prestigieuze internationale Family Business Yearbook.

Ernst Groenteman, leider familiebedrijvenpraktijk: ”Met trots reiken we deze oeuvreprijs uit aan familiebedrijf Jumbo. Zij hebben laten zien hoe een ondernemende familie over generaties heen haar ambities waar kan maken. Dit door vast te houden aan een rotsvaste visie en strategie en voortdurend vernieuwend te zijn. Een terechte winnaar.”

Recommended Posts