Familiebedrijf Zeeman gaat kamperen

 In Finance, Innovatie

Alphen aan de Rijn – Middels haar investeringsvehikel Navitas Captial stapt de familie Zeeman aan boord van De Vrijbuiter. De familie is in één klap grootaandeelhouder van de specialist in kamperen.

Zeeman, vooral bekend van haar textielsupers, gaat haar terrein verbreden. De investeringsmaatschappij van het familiebedrijf, Navitas Capital, neemt een meerderheidsbelang in de kampeer- en outdoorspecialist De Vrijbuiter.  De investeringsmaatschappij heeft alle door De Vrijbuiter uitgegeven aandelen overgenomen. Samen met investeerder Ecart Invest en de directie onder leiding van Gerard Kremer en Joost Karsten, behoort de familie Zeeman nu tot de grootaandeelhouders. Hoeveel geld er met de aankoop van de aandelen gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Impuls voor campingmarkt
De campingmarkt ondervindt hevige gevolgen van de economische crisis. Door de grote hoeveelheid verkooppunten van met name tenten, is het lastig om in economisch mindere tijden het hoofd boven water te houden. Dit geldt ook voor De Vrijbuiter, die over vier megastores beschikt in Nederland. Met behulp van Navitas Capital wil de onderneming haar winkels een impuls geven, de huidige collectie aanpassen en de organisatie professionaliseren. De jaarlijkse omzet van De Vrijbuiter wordt geschat op 35 miljoen euro.

Textielsuper in beweging
De eerste winkel van het familiebedrijf Zeeman werd in 1967 geopend door Jan Zeeman in Alphen aan de Rijn. De visie van Jan Zeeman was dat goede kleding en textiel niet duur hoeft te zijn. Veel mensen konden zich vinden in de visie van het familiebedrijf, waardoor het een waar succes werd. Zeeman heeft inmiddels meer dan 1200 vestigingen  in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Inmiddels is de leiding van het familiebedrijf in handen van Bart Karis. Jan Zeeman is nog wel eigenaar van Zeeman.

Recommended Posts