Zo richt je je bedrijfspand duurzaam in

Bij het inrichten van een winkel- of bedrijfspand krijg je met veel zaken te maken. De uitstraling moet passen bij jouw organisatie en de doelgroep moet zich er prettig voelen. Daarbij moet voor winkelend publiek direct herkenbaar zijn, dat het winkelpand op jouw huisstijl aansluit. Duurzaamheid wordt hierbij steeds belangrijker. 

Duurzaam denken begint bij een nieuwe vloer. Populair is de keuze voor een moderne, industriële beton ciré vloer. Niet zonder reden, omdat dit type vloer verschillende voordelen biedt ten opzichte van alternatieven. 

Voordelen van een beton ciré vloer in jouw pand 

Een beton ciré vloer is de beste keuze is voor een winkel- of bedrijfspand. Zo’n betonvloer is namelijk zeer slijtvast. Het materiaal gaat jaren mee, zonder dat er al snel slijtplekken zichtbaar worden. Ideaal voor wanneer je het bedrijf generaties door wilt geven. Als de vloer na verloop van tijd vernieuwd moet worden, dan kun je ‘m eenvoudig verven. Een betonverf vloer is slijtvast en UV-bestendig. Het maakt dat de vloer na het aanbrengen van de verf weer jaren meegaat. Ook handig, wanneer je de vloer van een andere kleur wilt voorzien! 

Bestand tegen vocht en zeer hygiënisch

Niet alleen het gegeven dat een gietvloer slijtvast en daarmee zeer duurzaam is, maakt dit type vloer het overwegen waard. Een gietvloer is ook bestand tegen vocht. De kans op vochtplekken is minimaal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer of een vloer van laminaat. Niet voor niets wordt de gietvloer steeds vaker binnen woningen gekozen; het is de ideale oplossing voor badkamer en keuken. Doordat een gietvloer volledig naadloos is, vormt het een zeer hygiënische oplossing. Er blijft geen vuil achter tussen de naden van de laminaat- of houten planken. 

Advies over het laten aanbrengen van een gietvloer 

Wanneer je een gietvloer overweegt, is het sterk aan te raden je hierover te laten adviseren. Gietvloeren zijn er in verschillende varianten, wat het lastig kan maken hierin zelf tot een weloverwogen keuze te komen. Welk type gietvloer past het beste bij mijn pand en het gebruik daarvan? Aanbieders van gietvloeren kunnen de verschillen voor je op een rijtje zetten.  

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief