Zorgen bij familiebedrijven nemen toe

Amsterdam – Familieondernemers zijn somber over de nabije toekomst. Ze maken zich voornamelijk zorgen om debiteurenrisico’s en wet- en regelgeving.

Familiebedrijven maken zich zorgen over de toekomst. Dat blijkt uit de Familiebedrijven Barometer van Van Lanschot Bankiers. Debiteurenrisico’s zijn nu de grootste zorgen van familiebedrijven. Opvallend is dat dit een andere uitkomst is dan de uitkomst van de barometer eerder dit jaar. Destijds was bijna zeventig procent van de ondernemers vooral bang voor de prijsontwikkeling op de markt.

Wet- en regelgeving vormen ook een probleem voor bedrijven. Uit de barometer blijkt dat het merendeel van de ondernemers niet tevreden is over het tweede kabinet Rutte. Eerder schreef Fambizz al over de toenemende regeldruk bij mkb’ers vanwege overheidsregels.

Overleven
Volgens de Barometer proberen de meeste familiebedrijven op dit moment vooral te overleven en banen te behouden. “Overleven van deze crisis met minder omzet, en banen proberen te behouden” en “Overleven nu, en dan zaaien in de nabije toekomst”, zijn enkele quotes van familieondernemers in het rapport van de Barometer.

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief