Zussen stappen in kozijnenmarkt

 In Geen categorie

Sabina en Aldmira Mehinovic willen de kozijnenmarkt in de Benelux veroveren. Sinds eind 2012 runnen de zussen het dochterbedrijf van het Bosnische familiebedrijf dat hun vader bestiert.

De Bosnische vrouwen Sabina en Aldmira Mehinovic hebben grootste plannen met San Kozijnen. San is de Bosnische vertaling van het woord ‘droom’, en dat is precies wat de zussen najagen. “Ik heb altijd meegekeken bij mijn vader, die vanuit Bosnië het bedrijf AGM Fenstertechnik runt: een productiebedrijf voor kozijnen”, vertelt Sabina aan MKB Servicedesk. “Het ondernemerschap is voor mij en mijn zus een tweede natuur geworden, dus ik wilde graag een eigen bedrijf beginnen.”

Stoer
Oorspronkelijk had Mehinovic andere ondernemersplannen, maar het familiebedrijf trok haar uiteindelijk steeds meer. Haar vader richt zich op de Duitse markt en met haar zus wil ze eerst Nederland en dan de rest van de Benelux veroveren. Makkelijk is dat niet, zeker niet voor vrouwen die zich staande moeten zien te houden op hoge hakken in een mannenwereld. “We moeten ons extra hard bewijzen”, zegt Mehinovic. Ze heeft het gevoel af en toe niet serieus te worden genomen. “Ik zie mannen soms denken: ‘Jij gaat míj iets vertellen over kozijnen?’ Maar het is ook onze kracht; mensen vinden het stoer wat we doen.”

Recent Posts