Zwakke horecamarkt: familiebedrijf Heineken schrapt zeventig banen

 In Bestuur & Personeel

Amsterdam – Bij familiebedrijf Heineken verdwijnen zo’n zeventig arbeidsplaatsen. De bierbrouwerij moet banen schrappen vanwege de aanhoudende zwakke horecamarkt. Dat maakte een woordvoerder bekend.

Afgelopen vrijdag werd het personeel van het familiebedrijf ingelicht over het reorganisatievoorstel, daarna volgden de vakbonden en de ondernemingsraad. De slechte economische omstandigheden, waardoor er minder bier wordt gedronken en minder mensen de horeca bezoeken, zijn ook bij Heineken te merken. Het ziet er niet naar uit dat deze omstandigheden snel verbeteren.

Gedwongen ontslagen
In alle lagen van het bedrijf verdwijnen banen, maar voornamelijk in de horecatak, aldus de woordvoerder. Heineken kan daarbij gedwongen ontslagen niet uitsluiten. Volgens de zegsman van het familiebedrijf gaat het om een centralisatie van de ondersteunende diensten en tegelijkertijd een scheiding van de brouwerij- en groothandelsactiviteiten. De reorganisatie begint naar verwachting in oktober. Vanaf 1 januari 2013 denkt Heineken vanuit een nieuwe situatie verder te gaan.

Recommended Posts